Mbi 20 aeroplanë, qindra autobusë e vetura plote me shqiptare nga Zvicra dhe vendet e BE drejt Prishtinës. Gati për protestë

busaaaa111SuisseePrishtinë, 2 shkurt -Zhvillimet dramatike ne Kosovë, eksodi dhe protestat ne Prishtine me mjaft shqetesim dhe dhiumbje po i ndjekin edhe shqiptaret ne perendim. Agjencia e lajmeve “Presheva jone” ka kontaktuar shoqatza mergimtaresh ne Zvcer, Gjermani , Austri, Francë..si dhe agjenci te fluturimeve ne Prishtine dhe Shkup nga te cilat ka mesuar se vetëm gjate uikendit te fundit ne drejtim te Prishtnes dhe Shkupit kane arritur mbi 20 aeroplane nga Zvicra dhe vednet perendimore te mushur shpicë me shqiptare.

 

pyetjes sonë se pse ky interesim i madh, meqe nuk eshte kohe e pushimeve” Ata jane pergjigjur  se shumica e tyre kane ardhur nga Zvicra dhe vendet perendimore per t ju  bashakngjitur, soilidrizuar me protesten e se merkures ne Prishtinë. Ata kane pohuar s edhe ne jemi pjese e Kosovës dhe cdo e mir e cdo e keqe nuk mund te ndohe pa ne. Perveq aeroplaneve nga perendimi, nga diaospora shqiptare ne drejrtim ter prishnes jane sinur dje dhe sot edhe qindra vetura dhe autobous, numri i te cilevbe mund te sillet mbi 10 mije sish, ka konstatuar « Presheva jonë » duke ju referuar shofereve te autobuseve dhe agjencive të udhëtemeve

Leave a Reply