Sat. Oct 19th, 2019

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Edvin Kondili, kandidati i dytë i SPAK

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, me trup gjykues Valbona Sanxhaktarin, Roland Ilia dhe Xhensila Pine, konfirmoi të premten në detyrë prokurorin e Prokurorisë për K.rime të Rënda, Edvin Kondili.

Kondili është kandidati i dytë për SPAK që konfirmohet në detyrë nga KPK, pas kreut të Prokurorisë për K.rimeve të Rënda, Donika Prela. Megjithatë, vendimi për Prelën tashmë është ankimuar nga Komisioneri Publik në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Të enjten Kondili pati një seancë dëgjimore pa surpriza në KPK. Ai u vlerësua në të tre kriteret e vetingut, por pikëpyetje u ngritën vetëm sa i përket deklarimit të një shume prej 1.1 milion lekësh, fillimisht si të shpenzuar për blerje shtëpie dhe sërish si të kursyer.

Relatorja e çështjes Xhensila Pine theksoi se në lidhje me këtë problem Kondili, prokuror pranë Prokurorisë së K.rimeve të Rënda, kishte dhënë shpjegime; ndërkohë, vetë subjekti nuk e sqaroi në seancë këtë çështje, por ai falenderoi trupën gjykuese për punën e bërë dhe u dakordësua me rezultatet e hetimit.

Edvin Kondili e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2004. Ai ka mbaruar Shkollën e Magjistraturës dhe punon prej vitit 2004 pranë Prokurorisë për K.rimeve të Rënda. Paralelisht me punën si prokuror, Kondili është angazhuar si lektor në Shkollën e Magjistraturës dhe si ekspert për organizatat ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com