Wed. Oct 16th, 2019

“Kush është sfida më e madhe e grave sot në botë?”, ja si përgjigjet vajza, nëna dhe vjehrra e Edi Ramës

Ditën e djeshme, bashkëshortja e Kryeministrit Rama, Linda, ishte e pranishme në Samitin Ndërkombëtar të Grave në Londër, ku mbajti një fjalim të gjatë dedikuar temës së barazisë gjinore.

Në fjalën e saj, zonja Rama u ndal gjerësisht tek përvojat e saj jetësore dhe politikat e suksesshme, që kanë prodhuar një shoqëri më të barabartë midis dy gjinive në Shqipëri apo nëpër botë.

Ndër të tjera, në një pjesë të fjalimit, zonja Rama zbuloi një detaj personal të familjes së saj. “Duke ardhur në këtë fjalim, pyeta të gjithë njerëzit e mi të afërm se cila mendojnë që është sfida më e madhe e grave në ditët e sotme”, zbuloi Linda.

“Fillimisht pyeta nënën e Edit”, Anetën. Përgjigja e saj ishte: “Vështirësia më e madhe është t’i përgjigjesh dhunës dhe të ruash epërsinë e substancës mbi formën”.

“Vazhdova tek nëna ime”, vijoi bashkëshortja e Kryeministrit. “Përpara se të mendosh për sfidat, mos harro të kujtosh arritjet, ato gjëra që gjyshja ime as mund t’i imagjinonte për mua, ndërsa unë jam në gjendje të imagjinoj një pafundësi mundësish për mbesat e mia”.

Mendimi i fundit, ai i vajzës së saj, Reas. “Të njohë dhe të përqafojë ploësisht natyrën dhe perfeksionin e saj”.

Në fjalimin e saj, Linda u ndal gjatë tek arritjet në luftën kundër pabarazisë gjinore dhe parashikimin se arsimi i lartë, në të cilin po përfshihen gjithmonë e më shumë vajza, po realizon një revolucion të vërtetë gjinor në Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com