Wed. Oct 16th, 2019

P.rostitucioni në Hollandë: Çfarë ndodh vërtet në shtetin e v.eseve dhe p.erversve!

Prostitucioni ligjor është një nga gjërat më të famshme në Hollandë, së bashku me kafenetë. Po, një gjë tjetër që është e ligjshme këtu dhe jo në vendin tuaj. Prandaj, pse turizmi seksual është gjithashtu mjaft i rëndësishëm dhe pse është një biznes shumë fitimprurës këtu – në vitin 2010, transaksionet seksuale u vlerësuan si 100 milion dollarë amerikanë . Yep. Le të bëjmë një vështrim të thelluar të prostitucionit në Hollandë. A është e gjitha pragmatike dhe e zgjuar? Apo mbetet një biznes i ndyrë?

6 Gjërat që duhet të dini për Tilburg…Rrethi i dritës së kuqe

Le të fillojmë me rrethin e dritës së kuqe, si një nga lagjet më të famshme të Amsterdamit. Shtë gjithashtu një lagje në të cilën mund të gjesh kafene, muzetë e seksit, barërat e këqija, dhe kështu shumë turistë. Dhe vetëm kështu e dini, nuk është e famshme vetëm për prostitucion, por është gjithashtu një nga zonat më të bukura të Amsterdamit. Prandaj, mos harro, edhe pse nuk dëshiron të shohësh gra gjysmë të zhveshura në dritare – këshillë: gjatë ditës / mëngjesit nuk ka shumë gjëra që ndodhin . Shtë shumë në qendër të qytetit, pesë minuta më këmbë nga Amsterdam Centraal, kështu që ju me të vërtetë nuk mund ta humbisni. Historikisht, ajo ishte afër portit, pra zhvillimi i prostitucionit në atë zonë me shekuj. Pse quhet rrethi i dritës së kuqe? Këtu është një çelës. Ps: ka diçka të bëjë me dritat. Sidoqoftë, rrethi i dritës së kuqe, i rrethuar edhe me murin e Wallen , merr emrin e tij nga neoni i kuq sipër dritareve në të cilat mund të shihni, siç u tha më parë, gra gjysmë të zhveshura. Ka rreth 300 kabina me një dhomë në zonë, të cilat mund të merren me qira nga gra të ndryshme që mund të zhvendosen, dhe 140 bordello.

Bordellë në pronësi të pavarur
Këtë vit do të hapet edhe bordelloja e parë në pronësi të pavarur : një grup punëtorësh seksi vendosën të marrin me qira një vend të tyre dhe të bëhen ndërmarrës automobilistik. Jo vetëm që ata kujdesen për veten e tyre në aspektin e biznesit, por ata gjithashtu thanë se paratë që ata do të organizojnë punëtori në lidhje me shëndetin ose aftësitë sipërmarrëse me paratë që ata fitojnë. Dhe ato punëtori do të jenë të hapura për çdo punonjës seksi. Qytetet e tjera gjithashtu kanë një qark të dritës së kuqe, nuk është vetëm në Amsterdam. Për shembull, në Utrecht, dikur ishte mbyllur në 2013 për shkak të shqetësimeve të trafikimit njerëzor. Gratë më pas u transferuan në varka, por rrethi i dritës së kuqe do të rihapet përsëri këtë vit me rreth 160 dhoma. De Wallen është gjithashtu një lagje shumë e bukur e Amsterdamit

Prostitucioni në Hollandë: Legjislacioni
Në anën praktike, prostitucioni në Hollandë është legalizuar që nga viti 2000. Gjithashtu prostitucioni konsiderohet si një punë e rregullt. Punëtorët e seksit kanë të njëjtat të drejta, mbrojtje dhe detyrime si çdo punëtor në Hollandë. Që nga viti 2011, ata madje paguajnë taksa mbi të ardhurat e tyre. Kjo është edhe pala praktike Hollandeze: nëse ekziston një mënyrë për ta taksuar atë… Shaka mënjanë, gratë që punojnë në prostitucion në Hollandë gjithashtu kanë të drejtë për papunësi dhe përfitime të pavlefshmërisë. Si me çdo punë tjetër.


Me gjelbër: aty ku prostitucioni është i ligjshëm dhe i rregulluar. Blu: prostitucioni legal por jo bordellot. E verdhë: e paligjshme për të blerë seks, por e ligjshme për të shitur seks. E kuqja: gjithçka është e paligjshme
Ligji
Hollandezët duke qenë pragmatikë si gjithmonë, vendosën të legalizojnë bordellot. Po, bordellot, sepse prostitucioni në të vërtetë nuk ishte një krim për aq kohë sa ishte vullnetare. Pas vitit 2000, u bë e ligjshme të drejtoni një biznes në të cilin punësoni punonjës të seksit. Për sa kohë që ju merrni licencën, përndryshe ende nuk është e ligjshme pasi ekzistojnë disa kushte për t’u respektuar. Legalshtë legalizuar për të luftuar trafikimin e qenieve njerëzore dhe për të mbrojtur punëtorët e seksit. Ka pasur edhe debate për moshën ligjore për të punuar, e cila është 18, por qeveria e konsideroi 21. Kjo u rrëzua sepse vajzat do të ndjeheshin më të sigurta për të kërkuar ndihmë nëse nuk po bëjnë diçka të paligjshme. Hollandezë shumë të zgjuar…

Sidoqoftë, përballen me ndjekjen penale për punësimin e dikujt më të ri se 21 vjeç, si dhe klientëve.

Sa i përket shëndetit, kontrollet mjekësore nuk janë të detyrueshme, sepse qeveria Hollandeze nuk dëshironte të forconte idenë që punonjësit e seksit transmetojnë infeksione. Gjithashtu, kontrollet mjekësore mund të përdoren si një justifikim për seksin e pasigurt, kështu që ata vendosën të mos e bëjnë atë të detyrueshëm. Përsëri: i zgjuar . Sidoqoftë, punonjësit e seksit kanë qasje në kujdesin mjekësor, i cili gjithashtu lehtësohet nga qeveria, dhe ata duhet të bëjnë kontrolle të rregullta. Pronarët e bordellot gjithashtu duhet të marrin një çertifikatë shëndetësore përpara se të jenë në gjendje të punësojnë dhe të fillojnë një biznes. Dhe ka disa kontrolle policore për të parë nëse abuzimet po ndodhin. Po, gjithçka është nën kontroll.

Ose kështu ne përpiqemi të mendojmë, sepse fatkeqësisht disa abuzime po ndodhin . POR kontrollet janë këtu për të parë nëse gjithçka është nën kontroll, e cila tashmë po përpiqet të mbrojë njerëzit sa më shumë që të jetë e mundur.

Prostitucioni në Hollandë: si mund të ndjehen njerëzit për këtë
Tani për disa mendime personale. Herën e parë që shkova në rrethin e dritës së kuqe, më bëri shumë të pakëndshme. Sepse është akoma prostitucion. Unë isha në këtë gjendje naive të “prostitucionit në Hollandë është e keqe, ne duhet ta luftojmë atë dhe jo ta përqafojmë!”. Por le të mendojmë vetëm për të. Hollandezët kanë një qasje shumë pragmatike dhe nuk mendoj se janë të gabuar. Burrat dhe gratë duhet të zgjedhin klientët e tyre në mënyrë të sigurt, ata kanë mbrojtje ligjore, ata kanë qasje në kujdesin shëndetësor … reallyshtë me të vërtetë shumë më mirë për punonjësit e seksit sesa të rrezikojnë të ndiqen penalisht vetë nëse doni të raportoni abuzime. Gjithashtu policia bën kontroll për trafikimin e qenieve njerëzore, kështu që e kufizon atë. Megjithatë do të pranoj që të shohësh gra të gjalla në shitjen e dritareve, mirëpo, vetë janë pak shqetësuese. Gjithashtu, në një shënim anësor, mos fotografoni gratë. Ju me të vërtetë nuk mund ta bëni këtë dhe pronarët mund të zemërohen shumë. Sidoqoftë, por ashtu si për ilaçet , është më e lehtë të kontrollosh ato që ndodhin në pjesën e jashtme sesa trafiku i fshehur i paligjshëm. Pra, para se të gjykojmë bazuar në moralin tonë, ne duhet të marrim parasysh të mirat dhe të këqijat dhe sa më e sigurt është në të vërtetë për të legalizuar dhe / ose toleruar. /Dutchreview.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com