Sun. Jan 19th, 2020

“Na e quajtën të banueshme godinën”: Çifti i moshuar shpëtoi sepse nuk mori parasysh këshillën e ekspertëve!

shtepi.jpg

Në Gjirin e Lalëzit dhe Hamallaj, shtëpitë e banorëve vendas kanë pësuar dëme të konsiderueshme nga tërmeti i 26 nëntorit.

Por ata thonë se pavarësisht se banesat e tyre u shpallën të banueshme nga tërmeti i 21 shtatorit, nuk i morën parasysh këshillat e ekspertëve, vendim ky që i shpëtoi jetën.

“Me 21 na e quajtën të banueshme godinën, por nuk kemi banuar aty, sepse e shihnim gjendjen”, thotë Muharrem Hoxha.

“Bëmë rikonstruksionin, por përsëri nuk qëndruam aty”. “Inxhinierin e parë, por edhe të dytin, po t’ia di emrin do t’i kisha hedh në gjyq”, thotë bashkëshortja e tij. “Shtëpia ime u ça komplet. Ku e gjeti ati që e nxori të riparueshme këtë shtëpi?”.

Çifti Hoxha kërkon një çadër për të kaluar netët. Por ata nuk janë të vetmit, në banesa të tjera dëmet janë të konsiderueshme dhe banorët e zonës qëndrojnë të gjithë jashtë.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com