Mon. Feb 24th, 2020

Sot është 02/02/2020, një datë e tillë nuk përkonte prej një mijë vitesh

safe_image.jpeg

Në 10 mijë vjet ekzistojnë 366 ditë identike dhe dita e sotme 2 shkurt 2020, ose 02/02/2020, është njëra prej tyre.

Në shekullin aktual ka ndodhur disa herë që të kemi një “ditë speciale”, e cila nuk ndryshon nëse lexohet nga e majta apo nga e djathta, ku një shembull i tillë është 21.02.2012.

Por një rastësi e cila nuk ndodhte prej thuajse një mijë vitesh është kjo e diel, kur data shënon 02/02/2020.

Herën e fundit që ka ndodhur ka qenë në 11 nëntor 1111, ose thënë ndryshe 11.11.1111.

Mundësia e radhës për të patur një datë të ngjashme do të jetë 12/12/2021, shkruan noa.al.

Një kombimin identik thuajse si i sotmi do të ndodhë pas 72 vitesh më 29 shkurt 2092, ose në 29.02.2092, ku lexuar nga e djathta në të majtë lexohet i njëjti numër. /a.y/noa.al

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com