Mon. Feb 24th, 2020

PD heq dorë nga Basha “Kryeministër”, protestat apo çadrat parazgjedhore dhe propozon kushte të reja

pd-tryeze-zgjedhore.jpg

Partia Demokratike ka dorëzuar pranë grupit të punës për reformën zgjedhore 3 paketa me ndryshimet ligjore për ndarjen e politikës nga k.rimi, ku synohet goditja e k.rimit zgjedhor.

Propozimet ligjore të demokratëve do të diskutohen fillimisht në tryezën e përbashkët politike dhe më pas nisë marrin dritën jeshile do të votohen edhe në parlament.

Demokratët sanksionojnë në krye të ligjit të tyre për funksionimin e Policisë së Shtetit, prezencën e qeverisë kujdestare 100 ditë përpara zgjedhjeve dhe propozojnë që Ministri i Brendshëm teknik, të zgjedh 100 ditë përpara zgjedhjeve edhe drejtorin e Përgjithshëm të Policisë.

Gjithashtu kërkojnë që k.rimet zgjedhore të hetohen nga SPAK-u.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com