Ndryshon regjimi për fundjavën! Nesër 8 orë kohë për pazaret! Të dielën s’lejohet dalja! Rama: Të pabindurit do a

1584724477_tirana.jpg

Nesër ndryshon orari i daljes nga shtëpia. Për fundjavën do të ketë vetëm një orar për të dalë nga shtëpia për të bërë pazaret dhe për të kryer nevojat e tjera imediate. Nesër, ditë e shtunë do të jetë i lirë për të lëvizur vetëm orari 05:00 e mëngjesit deri në orën 13:00. Kjo fashë do të jetë edhe për shitjen e ushqimeve, ilaçeve apo shërbimeve bankare, si edhe orari i punës së punonjësve të administratës.

Ndërkohë nga nesër në orën 13:00 gjatë gjithë ditës së diel, deri të hënën në orën 05:00 të mëngjesit do të jetë gjithçka e mbyllur, në të gjitha qendrat urbane të republikës së Shqipërisë. Pra ditën e diel nuk do të ketë asnjë orar të lirë për të dalë nga shtëpia. Kryeministri Edi Rama shkruan se nuk kemi kohë për të humbur në luftën me koronavirusin. Në rrugë do të jenë vetëm forcat e policisë, ushtrisë, njësive kritike të shërbimeve shtetërore dhe atyre të kompanive mediatike.

“Nga nesër regjimi i lëvizjes ndryshon, sepse nuk kemi asnjë orë e jo më ditë për të humbur me edukimin e të pabindurve, të cilëve shumë shpejt do të detyrohemi t’ua kthejmë me të njëjtën monedhë, jo vetëm duke i ndëshkuar me gjobat e sanksionet në fuqi po edhe duke u ndërprerë çdo lloj ndihme e shërbimi shtetëror! thirrjet për mirëkuptimin e tyre po mbarojnë! Nga nesër orari i lëvizjes do të jetë 05.00 – 13.00! Ky do të jetë në vijim edhe orari i pikave të shitjes së ushqimeve, ilaçeve apo shërbimeve bankare, si edhe orari i punës së punonjësve të administratës.

Nga nesër në orën 13.00, gjatë gjithë ditës së dielë, deri të hënën në orën 05.00, do të jetë gjithçka e mbyllur, në të gjitha qendrat urbane të republikës së Shqipërisë. Në rrugë do të jenë vetëm forcat e policisë, ushtrisë, njësive kritike të shërbimeve shtetërore dhe atyre të kompanive mediatike! Kjo është luftë dhe armiku nuk po largohet, por po afrohet çdo minutë! prandaj mblidheni mendjen bashkë me mua që duhet të shtrëngojmë çdo ditë vidat e zinxhirëve mbrojtës, nëse nuk duam të na grijë si helmi mizat!” thotë Rama.

Nga e hëna e javës që lamë pas ka pasur ka pasur vetëm dy fasha orari për të dalë nga shtëpia 06:00-10:00 paradite dhe 16:00-18:00 pasdite, por nisur nga fakti që ndërgjegjësimi ishte zero, pasi qytetarët respektonin orarin, por jo distancën mes njëri tjetrit qeveria ka shtrënguar masat duke lënë vetëm një orar për ditën e shtunë për t’u furnizuar, ndërsa të dielën nuk do të lejohet dalja nga banesa.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com