SHBA shuplakë Albin Kurtit: Nuk ka plan sekret për shkëmbim territoresh ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, siç kanë spekuluar

albin-kurti-1-1-1-1.jpg

Departamenti Amerikan i Shtetit hedh poshtë zërat se egziston një plan amerikan për ndarje të Kosovës apo shkëmbim territoresh. Në një deklaratë zyrtare Departamenti i shtetit thotë se :

“Dëshirojmë ta bëjmë të qartë se nuk ka plan sekret për shkëmbim territoresh ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, siç kanë spekuluar disa.

I dërguari i posaçëm i Presidentit, Richard Grenell, nuk ka parë apo diskutuar një plan të tillë.”

Deklarata pason akuzat e Albin Kurtit se rrëzimi i tij ishte një komplot amerikan për të lejuar ndarjen e Kosovës.

https://www.state.gov/joint-statement-of-special-presidential-envoy-richard-grenell-ambassador-philip-kosnett-and-special-representative-for-the-western-balkans-matthew-palmer-on-kosovo/?fbclid=IwAR0jBvZxGVApxSj99J0iPbbEkLyzvvE6G2c_Dt7PSSbeNO-sfc68qr-T6nA

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com