Ballina Aktualitet Dhjetë shkencëtarët më të njohur në Itali deklarojnë mposhtjen e koronavirusit

Dhjetë shkencëtarët më të njohur në Itali deklarojnë mposhtjen e koronavirusit

18

Dhjetë shkencëtarë më të mirë të fushës në Itali kanë nënshkruar një dokument që vërtetojnë se koronavirusi është drejt mposhtjes totale. Ata deklarojnë me bindje të plotë se fuqia e covid 19 është drejt fikjes dhe po dobësohet nga dita në ditë.

Titulli i dokumentit është SARS-CoV-2 në Itali sot është Covid-19. Nënshkrimi i dhjetë shkencëtarëve që u bënë të njohur në muajt në të cilët italianët u përpoqën të kuptojnë më mirë se çfarë ishte Coronavirus. Përmbajtja, nga ana tjetër, është një nga temat më të diskutuara javët e fundit: a është vërtet SARS-CoV-2 duke humbur forcën? Sipas këtyre shkencëtarëve, përgjigjja është po, në mesin e nënshkrimeve ka ato të Alberto Zangrillo, fillor i S. Raffaele, dhe Matteo Bassetti, i zakonshëm i Spitalit të Xhenovas.

Sipas këtij dokumenti nuk ka asnjë dyshim për kolapsin e pacientëve Covid-19 me simptoma dhe shtrime në spital. Në vend të kësaj, numri i rasteve me infeksion të dobët do të rritet: “Përdorimi i shtrimit në spital për simptoma që i atribuohen infeksionit viral tani është një fenomen i rrallë dhe i lidhur me pacientë asimptomatikë ose paucizimptomatikë”.

Jo vetëm. Komuniteti shkencor është akoma në dyshim nëse pacientët me simptoma të tilla të buta janë në gjendje të transmetojnë infeksionin: “Provat virologjike, në paralelizëm total, kanë treguar një rritje të qëndrueshme në rastet me ngarkesë të ulët ose shumë të ulët virale. Për momentin, komuniteti shkencor ndërkombëtar po pyetet për aftësinë e vërtetë të këtyre subjekteve paucizimptomatike dhe asimptomatike për të transmetuar infeksionin “.