Ballina Aktualitet Është e drejta e Greqisë të zgjeroi ujërat e saj territoriale 12...

Është e drejta e Greqisë të zgjeroi ujërat e saj territoriale 12 milje ne Detin Jon! Mjeku popullor i preshit, derdh lot për rrëzimin nga Kushtetuesja të shitjes së detit nga Saliu dhe Luli: Edi Rama na prishi marveshjen më të mirë duke blerë Gjykatën Kushtetuese

51

Doktor preshi bëhet dhe doktor i politikës së jashtme duke na kujtuar se dikur ka qenë dhe minist♪r i jashtë dhe duke na tmerruar kur mendojmë se politikën e jashtëme e bënte pikërisht ky dallkauk, që quhet Tritan Shehu, i cili ka reaguar në lidhje me vendimin më të fundit të qeverisë greke për tu zgjeruar me 12 milje në Jon, duke guxuar të mbroi një krim shtetëror të pa dënuar, të kryer nga Sali Berisha dhe Lulzim Basha.

Shehu shkruan se Edi Rama, që anatemoi marrëveshjen e detit të vitit 2019, derisa e rrëzoi atë, hesht tani që Greqia zgjeron ujërat territorial.

“Rama hesht tashti qe Greqia zgjeron ujërat e saj territoriale ne 12 milje ne Detin Jon!

Qe ne fillim dua te theksoj se ne parim eshte e drejta e Greqise te beje perpjekje te tilla.

Cështja qëndron te Rama, i cili dje anatemoi deri sa e rrezoi Marrëveshjen e vitit 2009, me e mira e mundshme e realizuar e me distance 6 milje, me tej pengoi dërgimin ne Hage ne mirëkuptim te te dy palëve te çështjes kur dhe Greqia ne atë periudhe nuk e kundështonte, duke kaluar nga shkatërrimi aventuresk i marrëdhenieve strategjike me atë vend, ne humbje te plote dinjiteti me “kënge e valle”.

Janë pikërisht këto veprime absurde e te qellimshme rilindase ne politiken e jashteme e Rajonale, qe i kane sjelle vendit tone deme te pa llogaritshme ne maredheniet e pozicionin tone, ne procesin tone te integrimit e humbjen e rolit per stabilitetin e Rajonit, rol qe tashme i ka kaluar Vucic.

Jane keto pasojat e nje politike te tille kokeposhte te kesaj Rilindje prej periudhës ne opozite te saj, qe sot e kane komplikuar dhe e komplikojne shume gjendjen ne Rajon, pozicionin tone, duke veshtiresuar zgjidhjen perfundimtare te ceshtjeve te hapura, duke na handikapuar ne rol.

Kjo Qeveri ne “ikje” pergjegjese direkte per cfare “gatoi”, tashme nuk ka as tagrin, as te drejten morale, politike a legale te negocioje per te tilla ceshtje, qe perfundimisht do te gjejne zgjidhje me Qeverine e re demokratike, nen nje fryme bashkepunimi e pergjegjeshmerie te thelle, qe do te forcoje stabilitetin e Rajonit e do te vendose perseri vendin tone ne pozicionin e domosdoshem per kete”, thotë idioti i preshit duke aluduar se sipas ëndrrës së pushtetardhjes, marveshja do presi dhe do negociohet nga soj i tyre, pa harruar se ajo marrveshje ka vdekur dhe nuk ka ligj që prish një vendim të Gjykatës Kushtetuese.