Ballina Bota Facebook do të paguajë përdoruesit për të çaktivizuar profilet

Facebook do të paguajë përdoruesit për të çaktivizuar profilet

20

Facebook ka vendosur të paguajë përdoruesit deri në 120 dollarë nëse çaktivizojnë profilet e tyre në rrjetet social Facebook dhe Instagram disa javë para votimit.

E gjitha kjo do të bëhet “për të kuptuar më mirë ndikimin e Facebook dhe Instagram mbi qëndrimet dhe sjelljet kryesore politike gjatë zgjedhjeve të vitit 2020 në SHBA “, siç thekson zëvendës presidenti Nick Clegg.

Nisma nga Facebook është pjesë e një strategjie të ndërmarrë nga platforma pas polemikave mbi votimin e vitit 2016. Ai gjithashtu përfshin kufizimin e spoteve politike në javën para zgjedhjeve amerikane, të njoftuar javen e shkuar.

Çaktivizimi i llogarisë së atyre që vendosin të marrin pjesë vullnetarisht në eksperiment është i përkohshëm dhe fillon nga fundi i shtatorit.

Ju do të jeni në gjendje të merrni një maksimum prej 20 $ në javë, për një total maksimal prej $ 120 për të gjithë periudhën e studimit.

Kërkimi do të kryhet nga ‘shkencëtarë’ të pavarur të të dhënave dhe rezultatet do të publikohen vitin e ardhshëm, shkruan New York Post i cili pretendon se “200,000 deri 400,000 njerëz mund të marrin pjesë”.

Disa pjesëmarrës të mundshëm do të shohin një njoftim në Facebook ose Instagram duke i ftuar ata të marrin pjesë në studim.