Ballina Aktualitet Gazetari hedh dritë mbi trupën gjykuese që do të jap vendimin për...

Gazetari hedh dritë mbi trupën gjykuese që do të jap vendimin për Tahirin: Po monitorohen!

28

Gazetari Artan Hoxha u shpreh se vendimi për Saimir Tahirin nuk do të bazohet te k.anabizimi i vendit në 2016, por te provat që prokuroria dorëzoi për ish-ministrin.

“Sigurisht që trupi gjykues nuk e ka të lehtë se është në presion të madh politik, mediatik dhe diplomatik. Procesi monitorohet nga ambasada e SHBA-së, që do të thotë se i kanë kushtuar shumë rëndësi këtij procesi.

Por duhet të shprehet në lidhje me provat. Procesi është me gjykim të shkurtuar. Ne nuk pamë dëshmitarë në gjyq, pasi palët ranë dakord që gjykimi të bëhet mbi dosjet që janë. Ka qenë njeriu më i shigjetuar nga opozita.

Ne e dimë si nisi ky proces, nuk nisi për shkak të hetimeve të organit të akuzës. Hetimi nisi për shkak të një situate të caktuar në vend.

Tahiri ishte larguar nga detyra, ishin bërë edhe zgjedhjet e përgjithshme dhe çështja ka nisur në fund të Tetorit.

Tahiri kishte drejtuar ekipin e PS-së në Tiranë që rezultoi me 18 mandate dhe në këtë prizëm vinte pas zgjedhjeve.

Dhe procesi nisi nga disa materiale të publikuara nga portalet” tha Hoxha në Report Tv.