Ballina Aktualitet Jari qetëson dyshimet mbi lëvizjet e Metës

Jari qetëson dyshimet mbi lëvizjet e Metës

42

Pas qëndrimeve të fundit të Metës që hedh dyshime mbi revolucionin e Lulit dhe organizatorët e dhunës, Jari vendosi të sqarojë demokratët për atë që po ndodh:

“Të dashur demokratë,

Jari ju sqaron!

Nëse i lexoni me kujdes deklaratat e Metës, mund të shkoni se ato nuk janë kundër Lulit, por pro tij.

Siç po flitet ditët e fundit, Doktori është shprehur se kjo vjeshtë është vendimtare për Lulin.

Po qe se ai ka një bilanc fitoreje, ai bëhet lider.

Po qe se nuk ka një bilanc, ai ikën.

Në këtë aspect, Meta është i preokupuar që të shtyhet bërja e bilancit dhe të mos quhet bilanc beteja e 30 qershorit, por beteja e ardhshme.

Deklarata e Metës se situata para 30 qershorit ishte artificiale, kurse realja mund të vijë më pas, është një përpjekje e Metës, që Lulit të mos ja bëjë gjyqin Doktori në nëntor, por ta shtyjmë nga pranvera tjetër.

Meta këtë po e bën me përgjegjësi të madhe, duke riskuar dhe vetë dhe duke marrë përsipër gjëra që dhe mund të mos i merrte.

Ndaj në këtë prizëm, nuk duhet të ndjehemi të shqetësuar nga deklaratat kontradiktore të Metës.

Ato kanë rëndësi vetëm për të shpëtuar nga momenti dhe të mos bëhet bilanci i Lulit.

Fakti që Meta e shtyn betejën finale në të ardhmen, do të thotë që Doktori nuk mund t’ia bëj gjyqin Lulit në nëntor, por në të ardhmen.

Deri atëher edo ta kemi mundur Ramën.

Se siç e shikoni, deri tani Doktori shpallte fitore dhe këtë ja vishte si meritë Lulit si lider.

Tani kërkon fitore që ta quajë Lulin lider.

Është pak situatë delikate, ndaj Meta po bën gjënë e duhur.

I juaji, Jari!”