Ballina Aktualitet Këshilltari që “sqaroi” mediat, për dekretin e krye-hajdutit Ilir Metaj, është ish-drejtor...

Këshilltari që “sqaroi” mediat, për dekretin e krye-hajdutit Ilir Metaj, është ish-drejtor krye-hajdut pronash i dën u

31

Presidenti që ligjëron citate për drejtësi, anti-kr. im e anti-korrupsion e reform në drejtësi, ka punësuar si krye-këshilltar ligjor në Presidencë, ish Drejtorin e Pronave të Qarkut Tiranë, militant dhe drejtues partiak i LSI, i cili, pasi doli nga bur gu për fal sifikime dosjesh pronësore në bregdetin e Kavajës, u emërua me urdhër të Ilir Metës, në postin e lartë Kryekëshilltar Ligjor dhe Drejtor Kabineti i Ministrit të Drejtësisë, Ylli Manjani ku qëndroi deri më 14 shtator 2017, kur hajduti i floririt e emëroi Këshilltar Ligjor në Presidencë dhe referent juridik në KLD, me dëshmi pen.aliteti false

Pas seancës parlamentare, ku 100 deputetë të PS, LSI e PD, votuan Rezolutën e Kuvendit, për të nisur procedurat e shkarkimit nga detyra, të Presidentit të Republikës, Ilir Rexhep Metaj, ky i fundit, ka nxjerrë në konferencë për mediat, Këshilltarin Ligjor, Bledar Josif Dervishaj, për të injoruar Rezolutën dhe për të mbrojtur, aktin e ç’dekretimit të zgjedhjeve të 30 qershorit 2019.

Mirëpo Bledar Dervishaj, Këshilltari Ligjor i Presidencës, që doli e sqaroi mediat, për anulimin e zgjedhjeve dhe, që qysh prej muajit shtator 2017, këshillon Presidentin e Republikës, për çdo dekret e projekt ligj parlamentar, rezulton sipas Regjistrit të Gjendjes Penale, se është një i ish-dën.uar me bu rg, për falsifikim, tjetërsim dhe vje dhje pronash shteti e private në bregdetin e Kavajës, kur ishte Drejtor i Kthim-Kompensimit të Pronave-Qarku Tiranë.

Sipas dëshmive, që Bledar Dervishaj ka dhënë në Prokurorinë e Tiranës, skeduar në Dosjen Penale Nr. 3728, datë 13.09.2011, rezulton se nga fals ifikimet dhe tjetërsimet zyrtare, të bëra prej tij, ka përfituar toka edhe Ilir Metaj veç e Monika krymadhi veç, kunati i tij Drini Kryemadhi, Argita e Shkëlzen Berisha, Petrit Vasili, Ylli Manjani, Klement Balili, Edmond Panariti, Edmond Haxhinasto e shumë zyrtarë të tjerë të LSI.

Sa për saktësim, Bledar Dervishaj, Këshilltar Ligjor i Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Ilir Metaj, është dën.uar me bu.rg, me Vendim Nr. 34, datë 11.01.2012, të Gjykatës Tiranë, me akuzën: “Korrupsion pasiv, të personave që ushtrojnë funksione publike”, vendim i lënë në fuqi nga Gjykata e Apelit-Tiranë dhe nga Kolegji i Gjykatës së Lartë, me refuzim Rekursi.

Fakti, që shumica e pronave të fal sifikuara e tjetërsuara prej tij, përfunduan në pronësi të familjes Metaj-Kryemadhi dhe zyrtarëve të lartë të LSI, detyroi ba ndën LSI, që vetëm 10 ditë pas daljes nga bu.rgu, në datën 14 dhjetor 2013, me urdhër të Ilir Metës, Ministri i Drejtësisë Ylli Manjani e emëroi bur.gaxhiun Bledar Dervishaj, Këshilltar Ligjor dhe pas 4 muajve, i dha postin: Drejtor Kabineti në Ministrinë Drejtësisë, funksion të cilin, ai e mbajti deri më 14 shtator 2017, kur Presidenti Ilir Metaj e emëroi Këshilltar Ligjor në Kabinetin e tij Presidencial./Pamfleti