Ballina Aktualitet Lufta me koronavirusin/ Presidenti i KE jep lajmin e madh: Deri në...

Lufta me koronavirusin/ Presidenti i KE jep lajmin e madh: Deri në fillim të 2021, do të kemi…

52

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Miche shprehet se midis fundit të vitit dhe fillimit të vitit të ardhshëm, 3 ose 4 vaksina do të jenë të disponueshme.

“Sipas informacionit që ne disponojmë, shpresojmë që midis fundit të vitit dhe fillimit të vitit të ardhshëm, 3 ose 4 vaksina do të jenë të disponueshme.”

“Komisioni Evropian, në emër të Shteteve Anëtare, ka nënshkruar kontrata të shumta për të siguruar që kur vaksinat të jenë në dispozicion, Evropa do të jetë në gjendje të përfitojë dozat që nevojiten”.

Michel përsëriti se vaksina nuk do të jetë një “shkop magjik”. Ai tha se pas krijimit të vaksinës, do të ketë probleme të tjera që lidhen me shpërndarjen dhe ruajtjen e saj.