Ballina Sociale Nuk e kishit menduar ndonjëherë?! Kjo është arsyeja pse meshkujt nuk jetojnë...

Nuk e kishit menduar ndonjëherë?! Kjo është arsyeja pse meshkujt nuk jetojnë aq gjatë sa femrat! Ja çfarë duhet të bën

42

Femrat jetojnë më gjatë se sa meshkujt dhe ka një arsye shumë bindëse për këtë. Sipas statistikave të vdekshmërisë në Mbretërinë e Bashkuar arsyeja lidhet në mënyrë të drejtpërdrejtë me sëmundjet e zemrës. Meshkujt janë më të predispozuar për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës se sa femrat. Në vijim do të listojmë disa nga këshillat që duhet t’i praktikoni në përditshmërinë tuaj, kësisoj ju do jetoni më gjatë dhe do jeni më të shëndetshëm.

Pini çaj. Dy gota çaj në ditë sipas studimeve i bëjnë shumë mirë zemrës suaj.

Pini një birrë në ditë. Kjo mundëson uljen e niveleve të kolesterolit.

Hani fasule! Nëse ushqeheni rreth 4 vakte në javë me fasule, do zvogëloni rrezikun e problemeve kardiake me 22 për qind.

Bëni më shumë seks! Aktiviteti seksual konsiderohet një faktor kyç në uljen e problemeve kardiovaskulare.

Shkoni në shtrat një orë më herët. Një orë më shumë gjumë bën që zemra juaj të jetë më e shëndetshme.detshme.