Ballina Aktualitet Rama u drejtohet studentëve: Vendim i vështirë por i domosdoshëm, ata që...

Rama u drejtohet studentëve: Vendim i vështirë por i domosdoshëm, ata që kanë paguar…

22

Kryeministri Edi Rama ka komentuar vendimin për mbylljen e Universiteteve 3 ditë para nisjes së procesit mësimor si dhe kostot e larta që tashmë studentët kishin paguar.

“Kjo është situatë lufte, që nuk mund të aplikohet në afatgjatë, këto masa vinë si rezultat i studimit të përditshëm të kurbës së numrave.

Në të gjitha vendet rreth e rrotull mësimi bëhet online, ne nuk kemi ndaluar mësimin, ne kemi thënë që ai do të bëhet në distancë.

Të rinjtë luajnë një rol shumë të madh në përhapjen e virusit, pasi janë asimptomatik, dhe marrin në qafë pastaj dhe njerëzit më vunerabël në familje.

Natyrisht që tarifa e paguar për konviktet, ose do të kalojnë për muajt e tjerë, nëse ata kthehen, ose do t’iu jepen mbrapsht. Ajo që është e sigurt është se ne nuk po bëjmë asgjë befasuese nga ajo që kanë bërë të tjerët.

Askush nuk bën dot plane të gjata, u bë çdo përpjekje deri në sekondën e fundit, 24 orë para se të ndodhte mbyllja është bërë një debat i madh, dhe u vendos për PO”, tha kryeministri Rama.