Ballina Aktualitet Rasti Tahiri! KE një shuplakë për Ambasadën Amerikane: Nuk komentojmë vendimet e...

Rasti Tahiri! KE një shuplakë për Ambasadën Amerikane: Nuk komentojmë vendimet e gjykatave!

28

Komisioni Evropian është vënë në dijeni për dënimin e Saimir Tahirit, ish-ministër i Brendshëm, për “shpërdorim detyre”, por gjithsesi, ky institucion i rëndësishëm i Bashkimit Evropian nuk pranon të bëjë komente mbi çështjen.

Pyetur nga gazetari i Top Channel, Muhamed Veliu, zëdhënësja e BE-së, Maja Koçijançiç, thotë:

“Ne nuk komentojmë në çështje apo vendime individuale, sepse BE respekton pavarësinë e institucioneve të drejtësisë.”

Në përgjigjen e kthyer nga Koçijançiç theksohet edhe fakti se vendimi i Gjykatës së Krimeve të Rënda do të apelohet dhe procesi do të vijojë.

Kjo është një shuplakë për të ashtëqujaturën Ambasada Amerikane e cila shantazhoi trupin gjykues dhe inkurajoi prokuroret e klanit të gështenjave që kërkuan dënim prej 12 vjetësh pa asnjë prove kur ishte shprehur për të njënjtën çeshtje dhe drejtësia italian, duke i dhënë pafajësinë zotit Tahiri