Ballina Bota Shtete që vendosin mbi fatin e zgjedhjeve….“shtetet kyçe”! Donald Trump shumë pranë...

Shtete që vendosin mbi fatin e zgjedhjeve….“shtetet kyçe”! Donald Trump shumë pranë mandatit të dytë

24

Në 8 shtetet që pritet të vendosin edhe fatin e zgjedhjeve presidenciale në SHBA, Donald Trump është duke kryesuar.

Madje, presidenti aktual ka fituar një prej shteteve më të rëndësishme, Floridan dhe është duke fituar edhe Texasin.

Si paraqitet situata në këto shtete?

KAROLINA E VERIUT

Gara është shumë e fortë në Karolinën e Veriut. Trump udhëheq me një rezultat të ngushtë me 50.1 për qind të votave.

ARIZONA

Ky i fundit udhëhiqet nga Bideon me 53 për qind të votave. Ky rezultat bën që Biden të marrë 11 votat elektorale të këtij shteti.

MICHIGAN
Në Michigan rezulton fitues po ashtu Trump me 54.5 për qind të votave kur janë numëruar gati gjysma e tyre.

MINNESOTTA
Në Minnesota udhëheq Biden me 55% të votave dhe kur janë numëruar 60% e totalit të votave të përdorua, duket se në këtë shtet nuk do të ketë surpriza.

WISCONSIN
Trump udhëheq me 3 pikë para në Winconsin kundrejt Bideon duke marrë 51.5 për qind të votave kundrejt 46.9 që ka Biden. Në këtë shtet janë numëruar 73 për qind e votave.

PENSILVANI

Pensilvania, shtet i bregut lindor, është një objektiv i rëndësishëm për të dy kandidatët për shkak të 20 votave elektorale.
Ky shtet udhëhiqet tani nga Trump me 56%, ndërsa janë numëruar gjysma e votave.

OHIO

Ohio nuk ka ndonjë peshë në përcaktimin e rezultatit për zgjedhjen e presidentit të SHBA-ve, por ka një vlerë simbolike. Nga eksperienca ka rezultuar se askush nuk është bërë president pa fituar në këtë shtet, ndërkohë që shteti ka nxjerrë deri më tani 6 presidentë të SHBA-ve, as asnjë tjetër. Ohio kryesohet nga Trump me 53%.