Ballina Bota Zgjedhjet në SHBA: Telefonata misterioze nxitën votuesit të qëndrojnë në shtëpi

Zgjedhjet në SHBA: Telefonata misterioze nxitën votuesit të qëndrojnë në shtëpi

28

FBI po heton thirrjet misterioze drejt amerikanëve në të gjithë SHBA për të qëndruar në shtëpi në ditën e zgjedhjeve.

Miliona votues thuhet se kanë marrë thirrje të automatizuara duke u thënë atyre “të qëndrojnë të sigurt dhe të qëndrojnë në shtëpi”.

Amerikanët votuan në zgjedhjet presidenciale më përçarëse në dekada, duke vendosur republikanin në detyrë Donald Trump kundër Demokratit Joe Biden.

Origjina e thirrjeve mbetet e paqartë dhe disa nuk e kanë përmendur në mënyrë specifike votimin.

Një nga telefonatat thuhet se thotë: “Përshëndetje. Kjo është vetëm një telefonatë test. Koha për të qëndruar në shtëpi. Qëndroni të sigurt dhe qëndroni në shtëpi”.

Zyrtarët kanë ngritur shqetësime në lidhje me thirrjet automatike në shtetin kryesor të betejës Michigan, duke u bërë thirrje banorëve në qytetin e Flint të “votojnë nesër” për shkak të radhëve të gjata.

“Padyshim që kjo është FALAS dhe një përpjekje për të shtypur votën,” shkroi Prokurori i Përgjithshëm i Michigan Dana Nessel. “Mos bini pre”.